Wat mijn leven de moeite waard maakt

Hai! Ik ben Baltasar Tieskens (1979), gediplomeerd Vitaliteitscoach en Life Coach regio Nijmegen / Arnhem.

Ik richt me op werkende Millennials (1981-1996) die worstelen met alle mogelijkheden en keuzes die de maatschappij op ze afvuurt en waarin de lat hoger ligt dan ooit.

Een maatschappij waar de uitzondering de norm is geworden en je daardoor verdwaald voelen in de zoektocht naar wat je nu echt wilt.

In 2011 stond ik nog aan het hoofd van een keukenbrigade in een sterrenrestaurant. Ik was te zwaar en allesbehalve fit. Maar wat me echt ongelukkig maakte was dat ik continue het gevoel had de controle kwijt te raken. Over mijn werk, gezondheid en persoonlijk handelen jegens mijn medewerkers.

Ik trok verantwoordelijkheid naar me toe die niet van mij was en ik stelde zaken eindeloos uit. Ik was bang voor mijn baas en de tijd die ik over had werd in beslag genomen door slapen, eten, balen, TV kijken en nog meer eten.

Ik had een gebrek aan focus en energie. Ik gleed af van 4 dagen per week krachttraining naar sporadisch een keertje spinning doen in mijn pauze. Ik had zero inspiratie. Regelmatig had ik die momenten dat ik dacht van ‘waar the fuck ben ik eigenlijk mee bezig?’

Omdat ik zo'n 'fantastische' betrokken werknemer was, nam ik zelf ontslag om vervolgens op eigen kosten voor de tweede keer in mijn leven burn-out te geraken.

 

Over Baltasar Tieskens
Baltasar_Over mij_life

Ik volgde een intensief coachtraject

Onder begeleiding kreeg ik duidelijk wat mijn wens was om een betekenisvol leven te kunnen leiden. Het is een reis gebleken waarbij mijn interesse voor de mens is komen boven drijven.

Op zoek wat een vitaal leven nou eigenlijk betekent. Het bleek duidelijk dat het meer was dan alléén gezondheid.

Ik begon mijn lichaam als een fantastisch bouwproject te zien waarvoor ik zorg draag met de juiste voeding en goed slapen. Mooie wandeltochten maken, yoga en hardlopen om mijn brein gezond te houden. Maar ook de perfectie los te laten en genieten van mijn eten zonder al die sterallures.

Maar meer dan alles is vitaliteit datgene te gaan doen wat voor mij het leven de moeite waard maakt. Het vaderschap, een liefdevolle relatie, ontzag voor de natuur, kwetsbaar mogen zijn en het gevoel van binding met anderen.

Vitaliteit 3.0

VOORBIJ DE OPPERVLAKTE // DE DRANG OM TE LEVEN

Ik ben nu 5 jaar volledig zelfstandig ondernemer. Ondertussen heb ik meer als 75 trajecten begeleid. Ik hanteer in mijn werkwijze het best beschikbare wetenschappelijke bewijs in combinatie met jouw levensprincipes.

Het is holistisch en pragmatisch tegelijk, zodat je door de bomen het bos weer gaat zien en de energie krijgt waar je zo naar verlangt.

Ik heb het pad bewandeld, ben op mijn bek gegaan, me laten gebruiken en in veel valkuilen gestapt. Juist daarom kan ik je helpen verder te komen en meer uit het leven te halen. Ik heb er zelfs mijn missie van gemaakt.

Ik ontmoet je graag.

Gesprek