Veelgestelde vragen

Wat is vitaliteitscoaching?

Vitaliteit staat voor energie om te leven. Levenskracht. De coaching is dus niet gericht op het behalen van een optimale gezondheid. De gezondheid verbeteren is slechts een middel om meer uit het leven te halen. Het is een werkwijze die laveert tussen leefstijlfactoren en persoonlijke ontwikkeling. Vitaliteit is dus de fysieke, emotionele en mentale vrijheid om ons te kunnen ontplooien.  [Bron: Chivo Opleidingen]

Ik ben niet hoogopgeleid, kan ik wel coaching krijgen?

Iedereen is welkom ongeacht opleidingsniveau, geslacht, sociale status of afkomst. Ik coach voornamelijk in het bedrijfsleven, waar ik meestal werknemers begeleid die hoogopgeleid zijn of HBO werk- en denkniveau uitvoeren. Daarnaast help ik professionals, zij hebben vaak een specifieke kwaliteit of kundigheid die uniek is. Soms ondernemer, maar vaker in loondienst.

Het uitgebreide traject bestaat uit 6 sessies, is dat voldoende?

Een traject is maatwerk, maar vaker afspreken is niet persé beter. Het traject is erop gericht je nieuwe gewoontes aan te leren en patronen te veranderen. Het is opnieuw aanleren om op eigen benen te kunnen staan in een omgeving die ons voortdurend herinnert aan onze tekortkomingen. Uit ervaring is gebleken dat 6 sessies voldoende zijn om met de meeste hulpvragen duurzaam resultaat te boeken.

Als ik één sessie afneem, kan ik het daar dan bij laten?

Ja, mits vooraf bepaalt in een (gratis) 20 minuten ‘Scan Sessie’ via Skype. Mijn garantie is 100% keuzevrijheid. We ontwerpen samen jouw plan van aanpak en alle focus ligt op de eerste stappen die je gaat maken voor een betere gezondheid, controle over stressfactoren, meer geluk etc. Om te zorgen dat je van start gaat, spreken we nogmaals telefonisch of via Skype om je doelstelling te monitoren. 

Er zijn al zoveel coaches, wat maakt jouw aanpak uniek?

Vitaliteitscoaching is uniek omdat leefstijl- en lifecoachen samenkomen. Het is fysiek, emotioneel en mentaal welbevinden nastreven. Een opkomende beroepsgroep met een solide basis vanuit de wetenschap met een multidisciplinaire inzet die is geslepen in de praktijk. Het vergt kennis over voeding, bewegen, gedrag, stressmanagement, presteren, geluk en zingeving. Mijn werkwijze kenmerkt zich door een empathisch-pragmatische aanpak waarin we holistisch werken maar met beide voeten op de grond.

Worden de kosten vergoed of zijn deze aftrekbaar?

Kosten voor coaching worden in de meeste gevallen niet vergoed door zorgverzekeraars. Vaak reserveert een werkgever een opleidingsbudget per medewerker gericht op persoonlijke ontwikkeling, werk of gezondheid. Indien je als particulier de kosten voor coaching zelf betaalt, dan zijn de kosten in veel gevallen als scholingskosten aftrekbaar. Voor ondernemers zijn de kosten en BTW voor coaching aftrekbaar als bedrijfskosten.

Zijn de kosten voor het traject inclusief BTW?

De kosten voor het traject zijn inclusief BTW voor particulieren. Voor ondernemers en vanuit vergoeding van de werkgever zijn de kosten exclusief BTW.